Secda Gökbulut
Köşe Yazarı
Secda Gökbulut
 

Belediyeden Gıda Yardımı Nasıl Alınır?

Belediyeden gıda yardımı belirli bir gelirin altında olan ihtiyaç sahiplerine verilir. Başvuru şartlarını taşıyan aileler, gıda yardımından faydalanmak istediklerini belirtirler. Olumlu sonuçlanan başvurulardaki ailelere gıda yardımı ile birlikte gıda malzemeleri, bebek ve çocuk malzemeleri, temel temizlik malzemeleri verilir. Gıda yardımları hanede 4 kişinin yaşıyor olması hesabı üzerine yapılır. Hane içerisinde 4 kişiden fazla yaşanıldığının belirtildiği taktirde ise gıda yardımı hesaplaması değiştirilir. Belediyeden Gıda Yardımı Başvurusu Belediyeden gıda yardımı başvurusu belirli şartları yerine getiren ihtiyaç sahipleri yapabilir. Gıda yardımı her aileye verilmemekle birlikte yardıma muhtaç ailelere verilir. Erzak yardımı alabilmenin şartları ise belediyelerce belirlenmiştir. Başvuru için temel koşullardan biri gelir testinin yapılmış olması ve talepte bulunacak kişinin fakirlik belgesinin olmasıdır. İlgili başvurular yapıldığı takdirde belediyede bunun için oluşturulmuş ekipler aileyi ziyaret ederek kontrolleri sağlar. Kontrolleri sağlanan ve başvurusu olumlu sonuçlanan ailelere gereken yardımlar teslim edilir. Belediye gıda yardımı için gerekli belgeler; Başvuru sahibinin T.C kimlik aslı ve fotokopisi Muhtardan alınmış muhtaçlık durumunu beyan eden belge Başvuru için kurumdan alınmış ve hazırlanmış dilekçe Gelir durumunu beyan etmesi için yapılmış gelir testi belgesi Gıda yardımı başvuru formu. Bazı belgeler belediyelere göre farklılık gösterebilir. Bununla ilgili en doğru bilgiyi bağlı bulunduğunuz belediye tarafından alabilirsiniz. Bu belgeleri tamamlayan ihtiyaç sahipleri ilgili belediye ve kuruma giderek teslim eder. Gerekli ekibin yönlendirilmesi ile de olumlu sonuçlanan ailelere yardımlar ulaştırılır. Gıda yardımı teslim etme zamanı belediyelere göre farklılık gösterir. Teslim edilme ile ilgili süreçleri bağlı bulunduğunuz belediyeden öğrenebilirsiniz. Bu yardımlar genellikle kış aylarında yapılır. Bununla birlikte ülkemizin içerisinde bulunduğu salgın nedeni ile gıda yardımı sayıları arttırılmıştır. Gıda yardımı ile ilgili süreçler e-devlet üzerinden takip edilir. E-devlet üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama sayfasından takibi gerçekleştirilir.

Belediyeden Gıda Yardımı Nasıl Alınır?

Belediyeden gıda yardımı belirli bir gelirin altında olan ihtiyaç sahiplerine verilir. Başvuru şartlarını taşıyan aileler, gıda yardımından faydalanmak istediklerini belirtirler. Olumlu sonuçlanan başvurulardaki ailelere gıda yardımı ile birlikte gıda malzemeleri, bebek ve çocuk malzemeleri, temel temizlik malzemeleri verilir. Gıda yardımları hanede 4 kişinin yaşıyor olması hesabı üzerine yapılır. Hane içerisinde 4 kişiden fazla yaşanıldığının belirtildiği taktirde ise gıda yardımı hesaplaması değiştirilir.

Belediyeden Gıda Yardımı Başvurusu

Belediyeden gıda yardımı başvurusu belirli şartları yerine getiren ihtiyaç sahipleri yapabilir. Gıda yardımı her aileye verilmemekle birlikte yardıma muhtaç ailelere verilir. Erzak yardımı alabilmenin şartları ise belediyelerce belirlenmiştir. Başvuru için temel koşullardan biri gelir testinin yapılmış olması ve talepte bulunacak kişinin fakirlik belgesinin olmasıdır. İlgili başvurular yapıldığı takdirde belediyede bunun için oluşturulmuş ekipler aileyi ziyaret ederek kontrolleri sağlar. Kontrolleri sağlanan ve başvurusu olumlu sonuçlanan ailelere gereken yardımlar teslim edilir.

Belediye gıda yardımı için gerekli belgeler;

  • Başvuru sahibinin T.C kimlik aslı ve fotokopisi
  • Muhtardan alınmış muhtaçlık durumunu beyan eden belge
  • Başvuru için kurumdan alınmış ve hazırlanmış dilekçe
  • Gelir durumunu beyan etmesi için yapılmış gelir testi belgesi
  • Gıda yardımı başvuru formu.

Bazı belgeler belediyelere göre farklılık gösterebilir. Bununla ilgili en doğru bilgiyi bağlı bulunduğunuz belediye tarafından alabilirsiniz. Bu belgeleri tamamlayan ihtiyaç sahipleri ilgili belediye ve kuruma giderek teslim eder. Gerekli ekibin yönlendirilmesi ile de olumlu sonuçlanan ailelere yardımlar ulaştırılır. Gıda yardımı teslim etme zamanı belediyelere göre farklılık gösterir. Teslim edilme ile ilgili süreçleri bağlı bulunduğunuz belediyeden öğrenebilirsiniz. Bu yardımlar genellikle kış aylarında yapılır. Bununla birlikte ülkemizin içerisinde bulunduğu salgın nedeni ile gıda yardımı sayıları arttırılmıştır. Gıda yardımı ile ilgili süreçler e-devlet üzerinden takip edilir. E-devlet üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama sayfasından takibi gerçekleştirilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.