Zirai Don Felaketine Karşı Meclis Araştırması Talebi

Gündem 15.04.2025 - 19:25, Güncelleme: 15.04.2025 - 20:23 683 kez okundu.
 

Zirai Don Felaketine Karşı Meclis Araştırması Talebi

Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nisan ayındaki zirai don felaketinin etkileri için TBMM’ye araştırma önergesi sunduklarını açıkladı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı, MYK Üyesi, TBMM Türkiye-Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nisan ayında Türkiye genelinde yaşanan ani sıcaklık düşüşlerinin tarımsal üretime ağır darbe vurduğunu belirtti. 36 ilde başta kayısı, üzüm, elma, fındık, ceviz ve şeftali olmak üzere birçok tarım ürününde büyük kayıplara yol açan zirai don olayının, tarım ekonomisini ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çeken Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi sunduklarını açıkladı. Kılıç, özellikle Nevşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun ve Elazığ illerinde tarlaların ve bahçelerin ciddi zarar gördüğünü vurguladı. Önerge kapsamında, donun etkilerinin tespit edilmesi, zarar gören üreticilere yönelik destek mekanizmalarının belirlenmesi ve gelecekte benzer felaketlerin etkisini azaltacak politika önerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Prof. Dr. Filiz Kılıç açıklamasında ayrıca, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesinin ve alın terinin korunmasının temel sorumlulukları olduğunu ifade ederek, Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmanın ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne dahil olmanın doğal afetlere karşı en güçlü teminat olduğunu hatırlattı. Kılıç, “Toprağa emek veren, alın teriyle üretim yapan her çiftçimizin yanındayız. Süreci yakından takip ediyoruz,” dedi
Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nisan ayındaki zirai don felaketinin etkileri için TBMM’ye araştırma önergesi sunduklarını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı, MYK Üyesi, TBMM Türkiye-Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nisan ayında Türkiye genelinde yaşanan ani sıcaklık düşüşlerinin tarımsal üretime ağır darbe vurduğunu belirtti.

36 ilde başta kayısı, üzüm, elma, fındık, ceviz ve şeftali olmak üzere birçok tarım ürününde büyük kayıplara yol açan zirai don olayının, tarım ekonomisini ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çeken Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi sunduklarını açıkladı.

Kılıç, özellikle Nevşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun ve Elazığ illerinde tarlaların ve bahçelerin ciddi zarar gördüğünü vurguladı. Önerge kapsamında, donun etkilerinin tespit edilmesi, zarar gören üreticilere yönelik destek mekanizmalarının belirlenmesi ve gelecekte benzer felaketlerin etkisini azaltacak politika önerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Prof. Dr. Filiz Kılıç açıklamasında ayrıca, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesinin ve alın terinin korunmasının temel sorumlulukları olduğunu ifade ederek, Tarım Sigortası (TARSİM) yaptırmanın ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne dahil olmanın doğal afetlere karşı en güçlü teminat olduğunu hatırlattı.

Kılıç, “Toprağa emek veren, alın teriyle üretim yapan her çiftçimizin yanındayız. Süreci yakından takip ediyoruz,” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.