Hüseyin Seyfi
Köşe Yazarı
Hüseyin Seyfi
 

Kim Bunlar?

Öyle bir zihniyet ki; cennetin anahtarı ellerinde, tıpkı ortaçağ Hıristiyan papazları gibi istediklerini içeri alıyorlar , istemediklerini kapıya bile bastırmıyorlar, cennete koymuyorlar.       Din iman dillerinde ve göstermelik.     Toplumun üstüne karanlığı çökerterek toplum zaaflarından yararlanıyorlar. Toplumun bilinçlenmesini, aydınlanmasını istemiyorlar. Kılıfına uydurup, çalıyorlar çırpıyorlar, haramı helal gösteriyorlar. Okuyorlar, üflüyorlar altı yedi yaşındaki çocukları kendilerine eş seçiyorlar, Suçüstü yakalanıyorlar.    Durmadan takiye yapıyorlar. Saniyesinde düğmelerine basılmış gibi değişebiliyorlar, ağız değiştiriyorlar, kılık değiştiriyorlar.    Başkalarına hukuk dersi vermede ahkam kesiliyorlar, hukukun ateşli savunucusu görünüyorlar ama,    Kendilerine gelince, ne hukuk tanıyorlar ne de yargı.    Demokrasi ve laiklik baş düşmanları.    Kalplerini hırs ve kin bürümüş. Ölümcül hastalara ve ölenlere bile kin kusuyorlar. Gözleri görmüyor, kulakları işitmiyor.    Cennete koymuyorlar;    Kendilerinden olmayanı ve kendileri gibi düşünmeyeni düşman görüyorlar.    Aydınlıktan korkuyorlar. Nerede bir ışık görseler hep beraber hücum ediyorlar. Ağızları bozuk. Dillerinin ayarı yok. Derinlikleri yok, bu yüzden çoğu kez çocuklaşıyorlar.    Peki, kim bunlar?   

Kim Bunlar?

Öyle bir zihniyet ki; cennetin anahtarı ellerinde, tıpkı ortaçağ Hıristiyan papazları gibi istediklerini içeri alıyorlar , istemediklerini kapıya bile bastırmıyorlar, cennete koymuyorlar. 

 

   Din iman dillerinde ve göstermelik. 

 

 Toplumun üstüne karanlığı çökerterek toplum zaaflarından yararlanıyorlar. Toplumun bilinçlenmesini, aydınlanmasını istemiyorlar. Kılıfına uydurup, çalıyorlar çırpıyorlar, haramı helal gösteriyorlar. Okuyorlar, üflüyorlar altı yedi yaşındaki çocukları kendilerine eş seçiyorlar, Suçüstü yakalanıyorlar. 

 

Durmadan takiye yapıyorlar. Saniyesinde düğmelerine basılmış gibi değişebiliyorlar, ağız değiştiriyorlar, kılık değiştiriyorlar. 

 

Başkalarına hukuk dersi vermede ahkam kesiliyorlar, hukukun ateşli savunucusu görünüyorlar ama, 

 

Kendilerine gelince, ne hukuk tanıyorlar ne de yargı. 

 

Demokrasi ve laiklik baş düşmanları. 

 

Kalplerini hırs ve kin bürümüş. Ölümcül hastalara ve ölenlere bile kin kusuyorlar. Gözleri görmüyor, kulakları işitmiyor. 

 

Cennete koymuyorlar; 

 

Kendilerinden olmayanı ve kendileri gibi düşünmeyeni düşman görüyorlar. 

 

Aydınlıktan korkuyorlar. Nerede bir ışık görseler hep beraber hücum ediyorlar. Ağızları bozuk. Dillerinin ayarı yok. Derinlikleri yok, bu yüzden çoğu kez çocuklaşıyorlar. 

 

Peki, kim bunlar?   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.