Avanos'ta esnaf hem mutlu hem de tedirgin

Avanos
 

Avanos'ta esnaf hem mutlu hem de tedirgin

Avanos Taş köprü'de başlayan restorasyon çalışmaları ilçe halkını sevindirirken, yapım çalışmasının uzun sürecek olması ise tepkilere neden oldu.
Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Avanos ilçesinin iki yakasını birbirine bağlayan tarihi köprü'de restorasyon çalışmalarının başlaması ilçe halkını sevindirirken yapım çalışmasının uzun sürecek olması ise özellikle esnafların tepkisine neden oluyor. 2013 yılında adına mimari tasarım yarışmaları yapılması ile gündeme gelen, yarışmada kazananlara ödüller verileceği duyurulan ancak bir türlü başlanılamayan, yapımı yılan hikayesine dönen Avanos'un tarihi taş Köprüsü'nün yapımı işi nihayet 10 yıl aradan sonra 16 Ekim 2023 günü köprünün taşıt ve yaya trafiğine kapatılması ile başladı.  12 Mayıs 2023 tarihinde Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş'ın konuyla ilgili ilk açıklamasının ardından 123 yıllık tarihi köprünün yenilenecek olmasına sevinen Avanos halkı hem yayalara hem de taşıtlara rahat ve güvenli bir geçiş sağlayacağı için bu çalışmaları başlatanlara teşekkür ediyor.  Ancak bu defa da köprünün yapım süresinin 2 yıl gibi uzun bir zamana yayılmış olması halk arasında "Bu neymiş böyle! Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yarısı bu süre içerisinde yapılmıştı." gibi yorumlara ve tepkilere neden oluyor. Yerel Esnaf köprünün kapalı  kalacağı sürenin uzamasından özellikle gelen turistlerin ilçeye gelmekten kaçınacağı, bu nedenle gelir kaybına uğrayacakları yönünde fikir beyan ediyor. Köprünün yapım süresinin uzamasından şikayetçi olan bir diğer esnaf grubu da servis firmaları. Kızılırmak'ın iki tarafında bulunan okullara öğrenci taşıyan servis firmalarının yetkilileri  yollarının eskiye göre hatrı sayılır şekilde uzamasından dolayı zaman ve yakıt kaybına uğrayacaklarını belirtiyorlar.  Şimdi Avanos'ta herkes köprünün yapım süresinin neden bu kadar uzun olduğuyla ilgili bir açıklama bekliyor. Ayrıca yetkililerden gerekirse araç-gereç ve işçi sayısının artırılarak sürenin daha makul hale getirilmesi yönünde çalışma yapılmasını istiyor.
Avanos Taş köprü'de başlayan restorasyon çalışmaları ilçe halkını sevindirirken, yapım çalışmasının uzun sürecek olması ise tepkilere neden oldu.

Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan ve Avanos ilçesinin iki yakasını birbirine bağlayan tarihi köprü'de restorasyon çalışmalarının başlaması ilçe halkını sevindirirken yapım çalışmasının uzun sürecek olması ise özellikle esnafların tepkisine neden oluyor.

2013 yılında adına mimari tasarım yarışmaları yapılması ile gündeme gelen, yarışmada kazananlara ödüller verileceği duyurulan ancak bir türlü başlanılamayan, yapımı yılan hikayesine dönen Avanos'un tarihi taş Köprüsü'nün yapımı işi nihayet 10 yıl aradan sonra 16 Ekim 2023 günü köprünün taşıt ve yaya trafiğine kapatılması ile başladı. 

12 Mayıs 2023 tarihinde Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş'ın konuyla ilgili ilk açıklamasının ardından 123 yıllık tarihi köprünün yenilenecek olmasına sevinen Avanos halkı hem yayalara hem de taşıtlara rahat ve güvenli bir geçiş sağlayacağı için bu çalışmaları başlatanlara teşekkür ediyor. 

Ancak bu defa da köprünün yapım süresinin 2 yıl gibi uzun bir zamana yayılmış olması halk arasında "Bu neymiş böyle! Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yarısı bu süre içerisinde yapılmıştı." gibi yorumlara ve tepkilere neden oluyor.

Yerel Esnaf köprünün kapalı  kalacağı sürenin uzamasından özellikle gelen turistlerin ilçeye gelmekten kaçınacağı, bu nedenle gelir kaybına uğrayacakları yönünde fikir beyan ediyor.

Köprünün yapım süresinin uzamasından şikayetçi olan bir diğer esnaf grubu da servis firmaları. Kızılırmak'ın iki tarafında bulunan okullara öğrenci taşıyan servis firmalarının yetkilileri  yollarının eskiye göre hatrı sayılır şekilde uzamasından dolayı zaman ve yakıt kaybına uğrayacaklarını belirtiyorlar. 

Şimdi Avanos'ta herkes köprünün yapım süresinin neden bu kadar uzun olduğuyla ilgili bir açıklama bekliyor. Ayrıca yetkililerden gerekirse araç-gereç ve işçi sayısının artırılarak sürenin daha makul hale getirilmesi yönünde çalışma yapılmasını istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve avanoshabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.